KNOCK... KNOCK... 2014

Kunstenaars gezellig bij bewoners thuis.

Knock...Knock... is een kunstroute in het gebied Hertog Reinoudsingel / Stalbergweg in Venlo waarbij kunstenaars een platform krijgen om hun werk te presenteren bij bewoners thuis. We willen de bezoeker/bewoner dichterbij kunst brengen door kunst te plaatsen in een vertrouwde huiselijke omgeving. Weg uit het museum of de galerie.

De tweede editie van
KNOCK...KNOCK... wordt gehouden op:

zaterdag 15 november:  19.00 - 23.00 uur
zondag 16 november:     12.00 - 17.00 uur

Entree: € 2-

www.knockknockvenlo.nl

Chrystl Rijkeboer

Chrystl Rijkeboer staat bekend om haar bijzondere materiaalgebruik; mensenhaar. Ze begon vanuit toeval en nieuwsgierigheid eind jaren ’90 te experimenteren met dit broze maar tegelijkertijd oersterke materiaal. Sindsdien spint zij mensenhaar tot draden die ze verwerkt in haar markante kunstwerken 

www.rijkeboer.com

Rini Ronckers

Het belangrijkste in mijn werk is de emoties die ik probeer op te roepen bij de aanschouwer.

 

Vorm, materiaal en techniek verbeelden de inhoud, zo ontstaat een helder, krachtig beeld dat emoties oproept en confronteert. Het werk moet je doen stil staan en laten overdenken, even peuteren aan je gevoel. Natuurlijk is het aan een ieder zelf of men zich wil laten raken. En ach, soms is mijn werk gewoon anekdotisch.

www.rinironckers.nl

Erik Buijs

Erik Buijs maakt beelden, pure oerbeelden van mythische figuren die zo in de wereld van hun aanschouwer zijn gestapt.  Herkenbaar en benaderbaar, maar nooit simplistisch of eenduidig. Ze lijken antwoorden te geven, maar laten je achter met enkel vragen.

www.erikbuijs.com

Willem Harbers

“……. De ingewikkelde industriële vormen refereren aan beweging of productie. Harbers’ fascinatie voor productieprocessen, het winnen van grondstoffen en het bewerken van materialen is er duidelijk aan af te lezen, maar nergens vallen de spreekwoordelijke
spaanders. En dat lijkt precies de bedoeling van de kunstenaar.”

www.willemharbers.nl

Renéé Verberne

Het verlangen om in ‘de wildernis’ te zijn, de ruimtes buiten de ‘beschaafde’ wereld, de oerplekken die veelal bestaan buiten ons hedendaagse blikveld, komt in veel van mijn werk naar voren. Ik zoek deze ‘wildernis’, - voor zover die nog zo genoemd mag worden binnen een cultuur als de onze, waarin onbetreden gebieden nauwelijks nog bestaan - in verloren tussenruimtes van onze beschaving. Ik verken deze voortdurend veranderende, verwonde en vergane plekken

www.reneeverberne.nl 

Christiane Steffens

"Ik wil graag genieten van mooie dingen die mijn oog strelen en het is zeker, dat is wat de kunst van Christiane Steffens biedt: een oogstreling. Mooie kleuren - poederkleuren misschien – en mooie sierlijke  vormen. Zoveel schoonheid te ontdekken in eenvoudig Maastrichts aardewerk [...] en dat te vertalen in kleur, vorm en licht in beweging, decoratief en constructief tegelijk plastisch in haar keramiek…"

www.christianesteffens.nl

Trudy van Soest

Trudy van Soest (1953): beeldend kunstenaar; schildert, werk met fotografie, tekst, maakt objecten en installaties.

"...Het handelt allemaal rond 'schouwen; fragmenten van werkelijkheden die zich aan ons voordoen; het niet-weten van wat we zien."

www.trudyvansoest.nl

 

Egied Simons

titel: Liquid Files Venlo

Egied Simons neemt bewegend, levend materiaal als uitgangspunt voor zijn werk. In zijn onderzoek naar structuren, gelaagdheid, openheid en verdichting construeert Simons landschappelijke sferen. Met behulp van door hem zelf ontwikkelde technieken legt hij biologsich materiaal vast in zijn Liquid Files. In geprojecteerde vorm (met behulp van overheadprojectoren) komen deze structuren en processen sterk uitvergroot en met een oneindige scherpte 'real time' tot leven.

Afbeelding: Liquid Files, Verbeke Foundation 2010

www.egiedsimons.com

Hans Reijnders
Iris Bouwmeester

Work in progress.
Various objects 70/50 cm.
Studio Iris Bouwmeester Breda.
Acrylic-One & Paint.
2014

www.irisbouwmeester.com

Lobke Burgers

Zij maakt beelden, installaties, animatiefilmpjes en tweedimensionaal werk. Opvallend is de variëteit aan technieken en materialen die zij gebruikt. Bovendien beheerst zij het hele spectrum van kleine en intieme werken tot monumentale installaties. Met name in de grotere werken komen de elementen beweging, licht en geluid telkens op verrassende wijze terug. In thematisch opzicht lijkt haar werk bol te staan van tegenstellingen: gewapende dieren, gewapende kinderen, schoonheid en afzichtelijkheid, leven en dood, beangstigend en tegelijk kwetsbaar. ‘Ik baseer mijn werk op wat mij raakt in het dagelijkse leven, wat mij ontroert of heeft ontroerd in het verleden’.
www.lobkeburgers.nl

Suus Groenleer
Els Driessen

winnaar 'gedicht gezocht'