KNOCK... KNOCK... 2012

Kunstenaars gezellig bij bewoners thuis.

Knock...Knock... is een kunstroute in de wijken Q4 Rosarium en het Wilhelminapark Venlo waarbij kunstenaars een platform krijgen om hun werk te presenteren bij bewoners thuis. Knock...Knock... is een initiatief van Kunstenaarsinitiatief Stichting Het Raam. We willen de bezoeker/bewoner dichterbij kunst brengen door kunst te plaatsen in een vertrouwde huiselijke omgeving. Weg uit het museum of de galerie.

De kunstroute is te bezoeken in het weekend van 24 en 25 november. U koopt een polsbandje voor het symbolische bedrag van € 1- waarmee u de 16 locaties kunt bezoeken.

Arjen Markenstein

sculpturaal keramist

De mens als muze niet alleen het lichaam weergeven maar ook wat deze drijft doet wenst en gelooft.

 

www.arjenmarkenstein.com

Breigorilla's

De Breigorilla's bestaan uit de kunstenaressen Veronique de Jong en Aniek Schiepers. Zij studeerden allebei af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Aniek is van oorsprong sieraad- en productvormgever en Veronique autonoom kunstenaar en grafisch vormgever.

 

www.breigorillas.blogspot.nl

Dave de Leeuw

“Het kunstenaarschap is over het algemeen een eenzame zoektocht een zoektocht naar de waarheid die ik gehuld in onzekerheden probeer te verbeelden als een administratie van mijn bevindingen.”

 

www.davedeleeuw.com

Ellen Urselmann

Ellen Urselmann legt het ongrijpbare vast. Een gedachte een gevoel nét op dat ene ogenblik voordat het niet meer tastbaar is. De kwetsbaarheid van het heden de spanning tussen de toekomst en het verleden. Tussen ooit krijgen en nooit meer hebben. Ze vangt gedachtes op het moment dat ze ongrijpbaar dreigen te worden. Stilstaan op het spannendste moment even met beide benen op de grond. Ellen Urselmann stelt de vraag; hoe zijn we hier gekomen hoe nu verder…

www.ellenurselmann.com

Etienne van Berlo

Mijn werk wordt gekenmerkt door een energieke drive en idealisme. Het gaat echter niet alleen om het bekende cliché van een soevereine scheppingsdrang er ligt ook een missie aan mijn werk ten grondslag. Een grote missie om ons (cultuur)landschap en onze maatschappij her in te richten om zo demensheid met andere ogen te laten kijken naar de wereld. Daarbij moet volgens mij gedacht worden in onuitputtelijke en fantastische mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
www.etiennevanberlo.blogspot.nl

Han Rameckers

‘to sculpture’ is een werk waar het begin van is gemaakt in het jaar 2006. Het werk bestaat uit een x aantal objecten en is nog steeds groeiend.

 

www.hanrameckers.nl

Hans Lenders

Een nieuwe kijk op wonen! Stroomhuisjes... ontdek een nieuwe manier van 'spannend' en 'energiezuinig' leven.

Electriciteitshuisjes met een huisnummer verspreid door de stad... Wie woont er? Wat gebeurt er? Waar zijn ze te koop? Een kijkje in de keuken van... meneer en mevrouw A gezin B bedrijf C en wie nog meer...

www.spannendwonen.nl
www.hanslenders.com 

Jean Michel Crapanzano

De uit Frankijk afkomstige Jean-­Michel Crapanzano (Heerlen) heeft beeldende kunst kunstgeschiedenis en filosofie gestudeerd aan de Kunstacademie van Straatsburg (Frankrijk) en de Academie Beeldende Kunst Maastricht

www.jmcrapanzano.jimdo.com

Jeroen Evertz

Het is tegenwoordig moeilijk vast te stellen wat ècht is. Vaak zijn er veel tegenstrijdige belangen in het spel. We leven in een hyperrealiteit een kopie van de fysieke werkelijkheid. Wie bepaalt er wat de realiteit is in de 21e eeuw: media commercie politici technologie natuur of wijzelf? Mag ik mijn werk als mogelijkheid aan deze opsomming toevoegen?

www.evertzspielraum.blogspot.nl

Jeroen van Bergen

Toilet modulair.
Mijn werk is gebaseerd op de maten van het standaard toilet die zijn vastgelegd in het Nederlands Bouwbesluit. Deze maatvoering is de norm voor de kleinste leefbare ruimte in een gebouw. Het standaard toilet is minimaal 110 cm breed 90 cm lang en 260 cm hoog. Deze maten vormen samen één module binnen mijn systeem. Dit systeem het ‘toilet modulair’ pas ik consequent toe door de modules achtereenvolgens te herhalen en op te stapelen in verschillende bouwlagen

www.jeroenvanbergen.com

Lidy Jacobs

Jacobs oeuvre bestaat uit collages en 'soft sculpture' installaties. Haar collages worden opgebouwd uit foto's welke ze uit magazines knipt. Jacobs knipt niet alleen de contouren uit maar knipt tot er een weefsel van kant overblijft. Sierlijk open gewerkte landschappen bloemen en lichamen worden als een kantwerk aan elkaar 'geweven'. Balancerend tussen erotiek en kinderlijke onschuld roept Jacobs werk vragen op over sexualiteit schoonheid maakbaarheid van het menselijk lichaam en normerende beeldvorming in de massacultuur.

www.lidyjacobs.nl

Paul Ritt

Lightness of time
Video project
Het werk verkent een aantal momenten/details in tijd.

Met medewerking van: Grace Bellel en Sjanneke Hendrix
Music : La Monte Young 5/4 The well Tuned Piano

www.paulritt.nl

Pii

A little more than three years ago Pii attached two circular neon lights around the top of a pair of green rubber boots he makes a right angle in a rifle barrel puts on his booths puts on the costume of his ‘travel guide’ (1994) and a new persona: ‘Pii the hunter’ is born.

www.pii.nl

Suzanne Berkers

Ruimtelijke objecten en installaties.

Het veranderen van vormen lijnen en volumes maken haar werk zowel speels als weloverwogen op een onconventionele manier.

De installatie 'Flow' is een langzame beweging
waardoor tijd een andere dimensie lijkt te krijgen.
 
Yvonne Rooding

Titel: Legacy
Zintuiglijke installatie
Beelden van een reis in gedachten gevoel en energie

Yvonne Rooding werkt vanuit tegenstellingen met het universum als inspiratiebron. Het contrast tussen licht en donker zijn duidelijk te herkennen in haar schilderijen. Daarbij speelt de oneindige ruimte van het heelal een belangrijke rol die gesymboliseerd wordt door diepe donkerblauwe kleuren.